اینکوترمز FCA مخفف چیست؟
معنی اینکوترمز FCA 2010 چیست ؟ شرایط اینکوترمز FCA چیست؟
«تحویل به حمل کننده» یعنی این که فروشنده باید کالارا در محل کار خویش یا محل تعیین شده دیگری، به حمل کننده یا شخص دیگری که از سوی خریدار تعیین شده، تحویل دهد.این اصطلاح میتواند بدون توجه به روش حمل و همچنین در مواردی که بیش از یک روش حمل استفاده شده است، به کار رود. طرفین به خوبی آگاهند که باید نتطه تحویل کالا درمحل تعیین شده را به روشن ترین شکل ممکن مشخص کنند، زیرا که ریسک از آن نقطه به خریدار منتقل میشود.
وظایف فروشنده در ترم FCA
فروشنده باید کالا و سیاهه بازرگانی را طبق قرارداد فروش تهیه و هرگونه مدرک مطابقت دیگری را که ممکن استطبق قرارداد لازم باشد ارائه کند.
معادل الکترونیکی اسناد، اگر مورد توافق طرفین قرارگرفته و معمول باشد، میتواند جایگزین تمام اسناد اشاره شده در بند های الف1-شود.
فروشنده باید،بسته به مورد، به هزینه و ریسک خود هرگونه پروانه صدور یا سایر مجوزهای رسمی را گرفته و کلیه تشریفات لازم برای صدور کالا را انجام دهد.
الف3-قرارداد حمل
فروشنده وظیفه ای در برابر خریدار برای بستن قرارداد حمل ندارد. با این حال در صورت درخواست خریدار یا مطابق رویه تجاری و اگر خریدار دستور خلافی در زمان مقرر نداده باشد، فروشنده میتواند نسبت به بستن قرارداد متداول به ریسک و هزینه وخریدار اقدام کند.فروشنده ممکن است در هر دوحالت از بستن قرارداد خودداری کند، که در این صورت باید بی درنگ موضوع را به اطلاع خریدار برساند.
ب-قرارداد بیمه
فروشنده وظیفه ای در برابر خریدار برای بستن قرارداد بیمه ندارد با این حال،فروشنده باید بنا به درخواست،هزینه (در صورت وجود)و ریسک خریدار، اطلاعاتی را که خریدار برای تهیه بیمه لازم دارددر اختیار وی قرار دهد.
فروشنده باید کالا را در نقطه توافق شده ب-قرارداد بیمه د ر صورت وجود، در محل تعیین شده، درتاریخ یا ظرف مهلت توافق شده،به حمل کننده یا شخص د یگری که از سوی خریدار تعیین شده تحویل دهد.
تحویل در صورتی کامل است که:
الف) اگر محل تعیین شده، محل کار فروشنده باشد،هنگامی که کالا روی وسیله حمل تهیه شده توسط خریدار بارگیری شده باشد.
ب) در سایر موارد هنگامی که کالا در اختیار حمل کننده یا شخص دیگری که توسط خریدار تعیین شده، روی وسیله حمل تهیه شده توسط فروشنده قرار گرفنه و آماده برای تخلیه باشد.
اگر نقطه مشخصی در محل تحویل تعیین شده توسط خریدار مطابق بند ب7 (ت)اعلام نشده باشد، و اگر چندین نقطه در دسترس باشد، فروشنده میتواند مناسب ترین نقطه را برای منظور خویش انتخاب کند.
فروشنده میتواند به نحوی که مقدار و یا ماهیت کالا ایجاب میکند کالا را برای حمل تحویل دهد، مگرآنکه خریدار ترتیب دیگری
به فروشنده اطلاع داده باشد.
فروشنده کلیه ریسک های ناشی از فقدان و یا خسارت وارده به کالا را تا زمانی که کالا مطابق بند الف تحویل شده است، میپذیرد به،به استثنای ریسک ناشی از فقدان یا خسارت وارده به به کالا را تا زمانی که کالا مطابق بند الف 4تحویل شده است، میپذیرد، به استثنای ریسک ناشی از فقدان یا خسارت وارده به کالا طبق مفاد مندرج در بند ب 5.
الف)کلیه هزینه های مربوط به کالا تا زمان تحویل آن طبق بند الف 4، به جز هزینه های قابل پرداخت توسط خریدار مندرج در بند ب 6،را پردازدو
ب)بسته به مورد، هزینه های تشریفات گمرکی لازم برای صدور،همچنین کلیه عوارض،مالیات ها، و سایر هزینه های قابل پرداخت هنگام صدور کالا را بپردازد.
I)از تاریخ توافق شده، یا در صورت فقدان تاریخ توافق شده؛
- II) از تاریخ اعلام فروشنده ظرف مهلت توافق شده، طبق بند الف 7 یا در صورتی که چنین تاریخی اعلام نشده باشد؛
III) از تاریخ انقضای مدت توافق شده برای تحویل میپذیرد، مشروط به اینکه کالا به طور آشکار به عنوان کالای موضوع قرارداد شناسایی شده باشد.
فرشنده باید، به هزینه و ریک خریدار ، اطلاعیه کافی حاکی از اینکه کالا طبق بند الف 4 تحویل شده یا اینکه حمل کننده یا شخص دیگری که توسط خریدار انتخاب شده از گرفتن کالا در زمان توافق شده قصور ورزیده به خریدار بدهد.
فروشنده باید به هزینه خویش اسناد معمول حاکی از حمل کالا مطابق بند الف 4 را در اختیار خریدار قرار دهد.
فروشنده باید بنا به درخواست ، هزینه و ریسک خریدار برای دریافت اسناد حمل به وی کمک کند.
فروشنده باید هزینه های آن دسته از عملیات بازبینی(از قبیل بازبینی کیفیت، اندازه گیری، توزین، شمارش)را که برای تحویل کالا مطابق بند الف 4لازم است، همچنین هزینه هرگونه بازرسی پیش از حمل را که به دستور مقامات کشور صادرکننده، اجباری اعلام شده، بپردازد.
فروشنده باید، بسته به مورد، به موقع و بنا به درخواست، هزینه و ریسک خریدار هرگونه سند و اطلاعات، از جمله مجوزهای امنیتی کالا را که خریدار برای صدور و یا ورود کالا و یا حمل آنها به وی کمک کند.
فروشنده باید تمام هزینه هایی را که خریدار به عنوان کمک برای گرفتن اسناد و اطلاعات مطابق مندرجات بند ب 10متقبل شده به وی بپردازد.
وظایف خریدار در ترم FCA
خریدار باید قیمت کالا را به ترتیبی که در قرارداد فروش پیش بینی شده، بپردازد.
معادل الکترونیکی اسناد،اگر مورد توافق طرفین قرار گرفته و معمول باشد، میتواند جایگزین تمام اسناد اشاره شده در بند های ب1-ب10 شود.
بسته به مورد، در صورت تمایل خریدار، وی میتواند به هزینه و ریسک خود، هرگونه پروانه ورود کالا یا سایر مجوزهای رسمی را را تهیه کند و تمام تشریفات گمرکی برای ورود کالا و حمل آن از طریق هرکشوری را انجام دهد.
الف)قرارداد حمل
خریدار باید به هزینه خویش قرارداد حمل کالا از محل تحویل تعیین شده را ببندد، مگر هنگامی که قرار داد حمل به ترتیبی که در بند الف 3(الف) پیش بینی شده توسط فروشنده تهیه شده باشد.
ب) قرارداد بیمه
خریدار وظیفه ای در برابر فروشنده برای بستن قرارداد بیمه ندارد.
خریدار باید کالا را هنگامی که طبق بند الف 4 تحویل میشود، آن را تحویل بگیرد.
خریدار کلیه ریسک های ناشی از فقدان یا خسارت وارده به کالا را از زمان تحویل کالا طبق بند الف 4 میپذیرد.
در صورت:
الف)کوتاهی خریدار در اعلام نام حمل کننده و یا شخص دیگری طبق ب 7، و یا دادن اطلاعیه، ه ترتیبی که در بند الف 4 درج شده:؛یا
ب)کوتاهی حمل کننده یا شخص تعیین شده از سوی خریدار، ازدر اختیار گرفتن کالا به ترتیبی که در بند الف 4درج شده، خریدار کلیه های ناشی از فقدان و یا خسارت وارده به کالا را:
خریدار باید موارد زیرا را بپردازد:
الف) تمام هزینه های مربوط به کالا را از زمانی که کالا طبق مندرجات بند الف 4 تحویل میشود، به استثنای هزینه های تشریفات گمرکی لازم برای صدور کالا از جمله کلیه عوارض، مالیات ها و سایر هزینه های قابل پرداخت هنگام صدور به طوری که در بند الف 6
(ب) اشاره شده و در صورت لزوم؛
I)کوتاهی خریدار در تعیین در تعیین حمل کننده و یا شخص دیگری، طبق مندرجات بند الف 4 یا
II)کوتاهی حمل کننده یا شخص دیگر تعیین شده از سوی خریدارا از در اختیار گرفتن کالا به ترتیبی که در بند الف 4 درج شده، یا
III)کوتاهی خریدار در دادن اطلاع مناسب طبق مندرجات بند ب 7،
مشروط بر آنکه کالا به نحو آشکار به عنوان کالای موضوع قرارداد شناسایی شده باشد.
پ)بسته به مورد تمام عوارض، مالیات ها و سایر هزینه ها از جمله هزینه انجام تشریفات گمرکی قابل پرداخت هنگام ورود کالا و هزینه های حمل کالا از هرکشوری.
خریدار باید موارد زیرا را به فروشنده اطلاع دهد:
الف)نام حمل ککنده یا شخص دیگری را که طبق مندرجات بند الف 4 برای حمل کالا تعیین شده، در زمان کافی به گونه ای که فروشنده توانایی تحویل کالا را طبق مندرجات بند مذکور داشته باشد،
ب)بسته به مورد،زمان انتخاب شده ظرف دوره توافق شده برای تحویل کالا به حمل کننده یا شخص تعیین شده برای حمل،
پ)روش حمل کالا که توسط شخص تعیین شده استفاده میشود، و
ت) نقطه تحویل کالا (به گیرنده)در محل تعیین شده
خریدار باید سند تحویل را که طبق مندرجات بند الف 8تهیه شده، بپذیرد.
خریدار باید هزینه هرگونه بازرسی پیش از حمل اجباری را به استثنای هنگامی که بازرسی مذکور به دستور مقامات کشور صادر کننده اجباری شده،بپردازد.
فروشنده باید کالا را به هزینه خود بسته بندی کند، مگراینکه در تجارت خاصی،حمل کالای فروخته شده، به هزینه خود بسته بندی کند، مگراینکه در تجارت خاصی، حمل کالای فروخته شده، بدون بسته بندی معمول باشد. فروشنده میتواند کالا را مناسب با نحوه حمل بسته بندی کند، مگراینکه خریدار نوع بسته بندی خاصی را قبل از انعقاد قرارداد فروش به اطلاع فروشنده رسانده باشد.بسته بندی باید به نحو مناسبی علامت گذاری شود.
خریدار باید در زمان مناسب هرگونه اطلاعات امنیتی محموله را که فروشنده ممکن است طبق مندرجات بند الف 10 لازم داشته باشد ، به ویاطلاعدهد.
خریدار باید تمام هزینه هایی را که فروشنده به عنوان کمک برای گرفتن اسناد و اطلاعات طبق مندرجات بند الف 10متقبل شده است به وی بپردازد.
خریدار باید بسته به مورد، در زمان مناسب و بنا به در خواست، هزینه و ریسک فروشنده هرگونه سند یا اطلاعات، از جمله اطلاعات مرتبط با امور امنیتی را که فروشنده برای حمل و صدور کالا و انتقال آن از هرکشوری نیاز دارد، تهیه یا در اخذ آنها به وی کمک کند.
محل تحویل کالا ؟
اگر قصد طرفین تحویل کالا در محل کار فروشنده باشد، آنها باید نشانی محل (های)مذکور را به عنوان محل تحویل تعیین شده مشخص کنند. به عبارت دیگر، اگر منظور طرفین تحویل کالا در محل دیگری باشد، آنها باید محل نشانی دیگری به عنوان محل تحویل تعیین شده نام ببرند.
اصطلاح«FCA» فروشنده را، حسب مورد، ملزم به ترخیص کالا برای صادرات میکند. به هر حال در این اصطلاح فروشنده وظیفه ای برای ترخیص کالا برای ورود، پرداخت عوارض واردات یا انجام تشریفات گمرکی برای ورود کالا ندارد.
بسیار ممنونم از توضیحات کامل
سرکار خانم آسیه شعاعی خیلی ممنون از اینکه این مقاله را مطالعه فرمودید و نظرتون رو برامون به اشتراک گذاشتید ،
امیدوارم که بتونیم خدمتی به تجار و بازرگانانی مثل شما کرده باشیم ،
هر سوالی داشتید در خدمت شما هستیم.
اگر هم موردی هست که در سایت ما ذکر نشده و مورد نیاز شما و صنف شما هست ممنون میشم بفرمایید که مقالات مربوطه رو تهیه و بارگذاری کنیم
بسیار عالی و مفید بود