Project Description
سفارش شما امروز تحویل داده خواهد شد! چند بار این پیام را دریافت کردهاید و همان لحظه احساس خوشحالی کردهاید؛ چراکه محصولی که منتظرش بودید بالاخره میرسد؟ احتمالا زیاد؛ اما آیا تابهحال فکر کردهاید پشتصحنه چه میگذرد و شرکتها چه تلاشی میکنند تا محصول شما دقیق و بهموقع به دستتان برسد؟ تقریبا هر کالایی که دریافت میکنید، سفری واقعی را پشت سر میگذارد؛ سفری که نتیجه برنامهریزی دقیق لجستیکی، ارسالهای بهموقع و فریت بار است. برای درک بهتر فرایندهای لجستیکی که نقش مهمی در تجارت جهانی دارند، ابتدا باید با مفهوم فریت «Freight» آشنا شوید. این راهنما از رابین مارین به شما کمک میکند تا بفهمید Freight چیست، چند نوع دارد و برای انجام آن چه مراحلی طی میشود. پس ادامه مطلب را حتما بخوانید.
منظور از Freight چیست؟
اصلا Freight چیست؟ انسانها با نوآوری و پیشرفت، سیستمی کارآمد برای حملونقل ایجاد کردهاند که تا به امروز ادامه دارد. اما سابقه Freight به قرن ۱۵ میلادی برمیگردد. این شیوه در قرن ۱۸، بهویژه در اروپا، زمانیکه کشورها شروع به گسترش امپراتوریهای جهانی خود کردند، اهمیت بیشتری پیدا کرد. در آن زمان، کالاها با استفاده از واگنهایی که توسط اسب یا گاری کشیده میشدند، جابهجا میشدند. اگرچه حملونقل آبی هم رواج داشت؛ اما بهدلیل استفاده از کلکها و قایقهای تخت، زمانبر و کند بود.
با وقوع انقلاب صنعتی در اواسط قرن بیستم، مفهوم فریت بار دگرگون شد. ورود هواپیماها، کشتیهای بخار و قطارها، موجی از نوآوری را در این صنعت به راه انداخت. برای نخستین بار در تاریخ، امکان تحویل کالا در عرض چند روز، حتی در سطح بینالمللی فراهم شد. کشتیهای باری به اصلیترین روش حملونقل بینالمللی تبدیل شدند و تاکنون هم این جایگاه را حفظ کردهاند. از آن زمان تاکنون، شرکتهای حملونقل بهدنبال روشهایی سریعتر، کارآمدتر و پایدارتر برای جابهجایی کالاها هستند. امروزه حتی شکنندهترین یا حجیمترین کالاها هم بهراحتی و بدون دردسر، در سطح داخلی یا بینالمللی ارسال میشوند.
Freight بار به کالاها و اقلام بزرگی گفته میشود که باید از مکانی به مکان دیگر، چه در داخل کشور و چه بینالمللی، از طریق کشتی، هواپیمای باری، کامیون یا قطار جابهجا شوند. اگرچه ممکن است فریت مشابه خدمات ارسال بسته به نظر برسد؛ اما تفاوت اصلی آن در اندازه و حجم بستهها است. برای اینکه کالاها بهعنوان Freight در نظر گرفته شوند، باید شرایط خاصی داشته باشند، از جمله:
- وزن آنها بیش از ۶۸ کیلوگرم (۱۵۰ پوند) باشد.
- طول آنها بیش از ۲٫۷۴ متر (۱۰۸ اینچ) باشد.
- یا مجموع طول و دور آنها از ۴٫۰۶ متر (۱۶۰ اینچ) بیشتر باشد.
یکی از نشانههای Freight بودن یک کالا، این است که روی پالتها حمل میشوند. نمونههایی از محمولههای باری شامل مبلمان، مصالح ساختمانی، خودروها و … است.
انواع روش های فریت بار
آیا میدانید انواع روشهای Freight چیست؟ اگر چند دهه به عقب برگردیم، شرکتهای لجستیکی تنها دو گزینه فریت بار شامل کشتیهای باری و حملونقل زمینی در اختیار داشتند؛ اما امروزه با تنوع بسیار زیادی از روشهای حملونقل روبهرو هستیم که به افراد، کسبوکارهای کوچک و شرکتهای بزرگ این امکان را میدهد تا هر نوع باری با هر وزنی را در هر زمان جابهجا کنند. در ادامه با مهمترین روشهای Freight بار آشنا میشویم:
- حمل کمتر از ظرفیت کامیون (LTL): معمولا برای حمل بارهای کوچکتر، LTL بهترین گزینه خواهد بود. همانطور که از نام آن مشخص است، این بارها کل فضای یک تریلر را اشغال نمیکنند؛ بنابراین با اشتراکگذاری فضا با محمولههای دیگر، هزینه کمتری پرداخت میکنید. البته این روش با وجود ارزانتر بودن، به دلیل توقفها، بارگیری و تخلیه بیشتر، کندتر است و احتمال آسیبدیدن کالا هم بیشتر میشود. بهطور کلی، LTL برای بارهایی بین 68 تا 6800 کیلوگرم مناسب است.
- کامیون کامل (Full truckload): برای بارهای حجیمتر، باید از کامیون کامل استفاده کرد که معمولا بیش از 6800 کیلوگرم وزن دارند. در این روش، چون توقف اضافی وجود ندارد و مسیر مستقیم طی میشود، حملونقل سریعتر انجام و احتمال آسیب به کالا هم کمتر میشود.
- کامیون نیمهپر (Partial truckload): مفهوم کامیون نیمهپر شبیه LTL است؛ اما کمی تفاوت دارد. در این روش هم فضای کامیون بین چند فرستنده تقسیم میشود؛ ولی اندازه بارها بزرگتر از LTL است. بههمین دلیل فقط چند شرکت کامیون را به اشتراک میگذارند و توقفها و بارگیریهای اضافی کمتر میشود.
- حملونقل دریایی (Sea transport): روشهای بالا همگی مربوط به حملونقل زمینی با کامیون هستند؛ اما کشتیها هم یکی از روشهای مهم حمل بار بهشمار میآیند. در واقع، حملونقل دریایی به دلیل قیمت پایین و توانایی پوشش مسیرهای طولانی، رایجترین روش حمل کالا در جهان است. دستکم ۸۰درصد کالاهای حملشده در سطح جهان در بخشی از مسیرشان با کشتی جابهجا میشوند.
- حملونقل هوایی (Air freight): هواپیماها سریعترین و اغلب مستقیمترین روش برای رساندن کالا از نقطه A به نقطه B هستند. اما این روش گرانترین نوع حملونقل است؛ بنابراین شرکتها از آن برای سفارشهای فوری یا ارسال کالاهای کوچک و ارزشمند استفاده میکنند.
- حملونقل ریلی (Rail freight): قطارها هم روشی مقرونبهصرفه برای حمل بارهای سنگین هستند. درصورتی که محدودیت زمانی نداشته باشید، گزینهای مناسب محسوب میشوند. قطارها میتوانند کالا را به بندر یا از بندر به مقصد نهایی نزدیک کنند تا سپس با کامیون به مقصد نهایی برسد. این روش برای جابهجایی بارهای بزرگ و سنگین مناسب است.
- حملونقل ترکیبی (Intermodal): هر محمولهای که با استفاده از چند روش حملونقل مختلف منتقل شود، حمل ترکیبی محسوب میشود؛ بنابراین این روش میتواند ترکیبی از حمل زمینی،حمل و نقل هوایی و دریایی باشد. اغلب، ارزانترین روش برای جابهجایی کالاها نیازمند استفاده از چندین شیوه حمل است، هرچند زمان بیشتری میبرد.
- حمل سریع (Expedited): این روش کاملا مشخص است؛ زمانی که محدودیت زمانی دارید، حملونقل سریع تضمین میکند که کالای شما بهسرعت به مقصد برسد. هواپیما و کامیون هر دو گزینههای رایج برای حملونقل سریع هستند و برای این سرعت باید هزینه بیشتری پرداخت کنید.
مراحل فریت بار
اگر تصمیم گرفتهاید که فریت بار بهترین روش برای ارسال کالاهای شماست، اکنون باید بدانید چگونه آنها را برای ارسال آماده کنید. شرکتهای فریت بینالمللی متخصصانی هستند که فرایند ارسال بار را از مبدا تا مقصد نهایی تسهیل میکنند. آنها بهصورت مستقیم حملونقل را انجام نمیدهند؛ اما مسئول هماهنگی و اجرای این فرایند هستند. این شرکتها با جزئیات تجارت بینالمللی آشنا هستند و میدانند چگونه کالاها را به مقصد نهایی برسانند. هر شرکت حملونقل کالا، فرایند ارسال را در پنج مرحله انجام میدهد که در ادامه به آنها میپردازیم:
- حمل اولیه: در این مرحله، کالاها از محل فرستنده به انبار شرکت حملونقل منتقل میشوند. معمولا این حمل از طریق کامیون یا قطار انجام میشود. این مرحله باتوجه به مسافت، میتواند از یک روز تا چند هفته زمان ببرد.
- بررسی اولیه: پس از رسیدن کالا به شرکت حملونقل، بررسی میشود. در اینجا باید همه چیز سالم و کامل تحویل شده است. این اولین مرحله آمادهسازی برای صادرات کالا به شمار میرود.
- ترخیص گمرکی صادرات: پیش از خروج کالا از کشور مبدا، باید مجوزهای لازم از مقامات گمرکی گرفته شود. شرکت حملونقل مشخصات کالا و مدارک پشتیبان را برای دریافت مجوز ارائه میدهد. بیشتر شرکتها این مرحله را خود انجام میدهند و در غیر این صورت از خدمات کارگزار گمرکی استفاده میکنند.
- ترخیص گمرکی واردات: پس از رسیدن کالا به بندر مقصد، مقامات آن کشور مدارک حمل را بررسی میکنند. این مرحله حتی میتواند پیش از رسیدن کالا آغاز شود تا از آماده بودن تمام مدارک برای ترخیص، اطمینان حاصل شود.
- ورود، بررسی و تحویل نهایی: پس از رسیدن کالا به مقصد، مدارک لازم بین شرکت حملونقل و مقامات گمرکی تبادل و تأیید میشود. سپس کالا از انبار به محل نهایی تحویل منتقل میشود.
مدارک لازم برای Freight
لیست مدارک موردنیاز با توجه به نوع حمل بار شامل هوایی، دریایی یا حمل و نقل زمینی متفاوت است. مدارک پایه شامل موارد زیر میشود:
- برای حملونقل هوایی: بارنامه هوایی، فاکتور، لیست بستهبندی، مانیفست بار
- برای حملونقل دریایی: بارنامه دریایی، قبض بارنامه دریایی، لیست بستهبندی، رسید کشتی و رسید اسکله
- برای حملونقل زمینی: بارنامه، فاکتور، لیست بستهبندی، گزارش پذیرش بار
در صورت حمل بارهای خاص مانند کالاهای شکننده، خطرناک، باارزش یا بیمهشده، احتمالا مدارک اضافی مانند گواهینامهها، مدارک ایمنی یا بیمهنامه هم لازم باشد. معمولا ثبت حملونقل توسط یک نماینده یا شرکت لجستیکی انجام میشود؛ چراکه آنها بهصورت دقیق از مدارک موردنیاز اطلاع دارند. برای حملونقل بینالمللی، الزامات به قوانین کشور مبدا و مقصد و همچنین توافقنامههای بینالمللی وابسته است.
مزایای Freight چیست؟
دلیل اینکه فریت بار یکی از رایجترین روشهای جابهجایی محمولهها در سراسر جهان بهحساب میاید این است که فریت برای جابهجایی بسیاری از انواع سفارشهای بزرگ منطقی است. در ادامه بررسی میکنیم که برخی از مهمترین مزایای کلیدی Freight چیست؟
- صرفهجویی اقتصادی: فریت بار یک روش مقرونبهصرفه برای انتقال مقادیر زیادی کالا از یک مکان به مکان دیگر است، به خصوص اگر از کشتی یا قطار استفاده کنید. این مسئله بهویژه در مورد LTL، بار کمتر از ظرفیت کامیون، صادق است؛ چراکه بهطور قابلتوجهی هزینه حمل کالاها توسط کامیون را کاهش میدهد. کاهش هزینهها در زمانی که هزینههای حملونقل بهشدت افزایش پید کردهاند، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
- دامنه و مقدار اقلام: فریت میتواند محمولههایی شامل تعداد زیادی پالت و سنگینترین و بدشکلترین بستهها را جابهجا کند. تعداد کمی از روشها میتوانند با دامنه وسیع کالاهایی که Freight میتواند جابهجا کند، رقابت کنند.
- سازگار با محیط زیست: در فریت بار امکان جمعکردن محمولهها برای چندین شرکت در کشتیها، واگنهای قطار و کامیونها، استفاده بهینه از هر سفر وجود دارد؛ در نتیجه از سفرهای اضافی که باعث انتشار گازهای گلخانهای میشود، جلوگیری میکند. این موضوع خیلی مهم است؛ چراکه مصرفکنندگان توجه بیشتری به تاثیرات زیستمحیطی شرکتهایی که از آنها خرید میکنند، دارند.
- تنوع گزینهها: فریت بار نهتنها میتواند انواع مختلف کالاها را حمل کند؛ بلکه گزینههای زیادی برای سرعتها، هزینهها و اندازههای مختلف محمولهها در اختیار کسبوکارها قرار میدهد. این انتخاب متنوع به حملکنندگان این امکان را میدهد که گزینهای را انتخاب کنند که بهترین تطابق را با نیازهای آنها برای هر حملونقل خاص داشته باشد.
- ثبات: اگرچه مشکلات اخیر در زنجیره تامین تمام روشهای حملونقل را تحت تاثیر قرار داده است؛ اما بهطور کلی فریت روشی قابلاعتماد برای جابهجایی محصولات و اطمینان از تحویل بهموقع محمولهها است که باعث افزایش تحویل بهموقع و دیگر شاخصهای عملکرد توزیع میشود. حتی محمولههای LTL اغلب از یک برنامه زمانی منظم پیروی میکنند؛ چراکه معمولا شرکتهای حملونقل مشتریان منظم از یک منطقه خاص را گروهبندی و یک زمانبندی ثابت را دنبال میکنند.
- تحویل بهموقع: وقتی که محمولهای به زمان حساس است، احتمالا مجبور باشید آن را در یک بازه زمانی فشرده به مشتریان خود تحویل دهید. با تنوع خدمات Freight موجود، میتوانید روشی را انتخاب کنید که بهترین تطابق را با زمانبندی شما داشته باشد.
چالش ها و معایب استفاده از فریت بار
به نظر شما معایب Freight چیست؟ استفاده از خدمات فریت بار با وجود مزایایی همچون سرعت و سهولت، دارای چالشها و معایبی هم هست که در ادامه به مهمترین آنها اشاره میشود:
- مشکلات اعتماد: یکی از اصلیترین نگرانیها هنگام استفاده از خدمات فریت، مساله اعتماد است. شما باید یکی از باارزشترین محمولههای زنجیره تامین خود را به یک شرکت ثالث بسپارید. این موضوع میتواند موجب نگرانی شود، بهویژه اگر تصادف، تاخیر یا حادثهای در مسیر حمل رخ دهد. حتی با وجود سابقه خوب شرکت، حملونقل همواره با ریسکهای ذاتی همراه است.
- مشکلات ارتباطی: احتمالا در برقراری ارتباط با شرکت حمل به مشکل بخورید. نقص یا کاستی در اطلاعات میتواند باعث کندشدن حملونقل و باعث اتلاف زمان شود. برای مثال، اگر اطلاعات حمل ناقص یا اشتباه باشد، میتواند باعث تاخیرهای جدی در فرایند ارسال شود. برقراری ارتباط موثر و شفاف، بهترین راه برای انتقال دقیق نیازهای شما به شرکت است تا بتواند فرایند را به درستی انجام دهد.
- قیمتگذاری نامناسب: یکی دیگر از معایب احتمالی، قیمتگذاری نامناسب است. اگرچه بیشتر شرکتها بهصورت قانونی فعالیت میکنند؛ اما برخی از آنها ممکن است هزینه بیشتری از مقدار واقعی دریافت کنند. معمولا دلیل این امر عدم شفافیت در نحوه محاسبه هزینهها است. برای جلوگیری از این مشکل، باید از چند شرکت مختلف پیشفاکتور دریافت و قبل از تصمیمگیری، قیمتها را با دقت بررسی کنید تا از منصفانهبودن هزینه مطمئن شوید.
- احتمال گمشدن محموله: همیشه احتمال از دسترفتن یا آسیبدیدگی محموله وجود دارد. حتی با وجود اقدامهای پیشگیرانه شرکتها، سرقت، بلایای طبیعی، شرایط آبوهوایی شدید یا اختلالات لجستیکی ممکن است منجر به خسارتهای مالی شود. اگرچه بسیاری از شرکتها بیمه هم ارائه میدهند؛ اما این اتفاقها میتوانند منجر به تاخیر و ضرر مالی برای کسبوکار شما شوند.
- نبود نظارت و مقررات یکپارچه: صنعت حملونقل در سطح جهانی بهطور یکپارچه قانونگذاری نشده است. این عدم نظارت کافی، باعث کاهش مسئولیتپذیری و اعتمادپذیری برخی شرکتها میشود. برای جلوگیری از این مشکلات، باید شرکت حملونقل موردنظر را بهخوبی بررسی کنید. یک جستوجوی ساده درباره نام آن شرکت میتواند اطلاعات زیادی درباره اعتبار، سابقه و میزان قابلاعتماد بودن آن ارائه دهد.
کالاهای ممنوعه در Freight بار
شرکتهای فریتبار موظف به رعایت مقررات سختگیرانهای هستند و از حمل برخی کالاها و مواد خاص، بهویژه از طریق هوایی یا دریایی، خودداری میکنند. اگرچه فهرست کالاهای ممنوعه ممکن است از کشوری به کشور دیگر متفاوت باشد؛ اما بهطور کلی شرکتهای فریتبار مجاز به حمل موارد زیر نیستند:
- کالاهای خطرناک (مانند مایعات قابل اشتعال و مواد سمی)
- داروها (نسخهای و غیرمجاز)
- مشروبات الکلی
- باتریها
- اقلام فاسدشدنی (مگر در صورت ارسال ویژه و سریع)
- اشیای تیز و برنده
هزینه فریت بار چقدر است؟
هزینه فریت بار به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. در زیر تعدادی از متغیرهایی که بر قیمت محمولهها تاثیر میگذارند آورده شده است:
- مسافت: مسافتی که محموله شما باید طی کند بر قیمت تاثیر میگذارد. سفر از اقیانوس آرام هزینه بیشتری نسبت به حمل کالا با قطار به شهری که 500 کیلومتر فاصله دارد، خواهد داشت.
- زمانبندی: حملونقلهای فوری با اولویت بالا همیشه هزینه بیشتری نسبت به حملونقلهایی دارند که بهآرامی حرکت میکنند. هرچه انعطافپذیری بیشتری در تاریخ تحویل داشته باشید، هزینهها کمتر خواهد بود.
- نوع وسیله حملونقل: همانطور که قبلا گفته شد، Freight بار شامل جابهجایی از طریق کامیون، قطار، کشتی و هواپیما است. نوع وسیله حملونقل تأثیر زیادی بر قیمت خواهد داشت. معمولا حملونقل دریایی ارزانترین گزینه است و بعد از آن حملونقل با قطار، کامیون و هواپیما قرار دارند.
- وزن: تفاوت زیادی بین جابهجایی یک کالای 90 کیلوگرمی و مجموعهای از پالتهای 900 کیلوگرمی وجود دارد و قیمتها این تفاوت را نشان میدهند. هرچه وزن محموله بیشتر باشد، جابهجایی آن دشوارتر است و فضای کمتری برای کالاهای دیگر باقی میماند که هزینهها را افزایش میدهد.
- اندازه: آیا جعبه شما تنها یک گوشه از فضای کامیون را اشغال میکند یا یکچهارم تمام فضای موجود را میگیرد؟ ارتفاع پالت کالای شما چقدر است؟ همانطور که حدس میزنید، هرچه اندازه کالاها بزرگتر باشد، هزینه بیشتری خواهید پرداخت.
- مکان: محل تحویل محموله شما از چند طریق بر نرخها تاثیر میگذارد. کالای چقدر به نزدیکترین محل شرکت حملونقل نزدیک است؟ برای انتقال آن به چه وسایلی نیاز است؟ همه اینها میتوانند در قیمت نقش داشته باشند.
- زمان سال: آبوهوا میتواند یک مشکل بزرگ در جابهجایی کالا باشد. برای مثال ممکن است دریای نامساعد باشد یا بزرگراهها به دلیل جادههای برفی بسته شده باشند. معمولا این مشکلات در زمانهای خاصی از سال بیشتر رخ میدهند که بر میزان پرداختی شما تاثیر میگذارد.
- قابلیت انبار: اقلام شما چقدر خوب بستهبندی میشوند؟ آیا ابعاد آنها برای یک کانتینر حملونقل یا تریلر کامیون مناسب است و فضایی برای سایر محصولات باقی میگذارد؟ این فاکتورها بر میزان کالایی که شرکتهای حملونقل میتوانند در یک بار کامل قرار میدهند، تاثیر میگذارد؛ بنابراین عاملی در قیمت نهایی است.
- خدمات ویژه: هر گونه باری که نیاز به جابهجایی خاص داشته باشد، مانند مواد فاسدشدنی، شکننده یا خطرناک، معمولا با هزینه بیشتری همراه خواهد بود.
تفاوت بین کارگو بار و فریت بار چیست؟
آیا میدانید تفاوت Cargo و Freight چیست؟ در حوزه لجستیک، اصطلاحات کارگو و فریت تعریفهای متفاوتی دارند. اگرچه هر دو به حملونقل کالاها مربوط میشوند؛ اما تفاوتهای مهمی بین آنها وجود دارد. معمولا کارگو به کالاهایی گفته میشود که از طریق روشهای مختلف حملونقل در تجارت بینالمللی جابهجا میشوند. در مقابل، فریت بیشتر روی روش و فرایند حمل کالا نظیر بارگیری، انتقال و تخلیه کالا تمرکز دارد. بهصورت دقیقتر:
- کارگو: کارگو به کالاهایی گفته میشود که از طریق مسیرهای مختلف در تجارت بازرگانی از جمله حملونقل دریایی، هوایی، زمینی و … جابهجا میشوند. دامنه کاربرد این واژه بسیار گسترده است و شامل انواع مختلفی از کالاها از بستههای کوچک گرفته تا تجهیزات بزرگ صنعتی میشود.
- فریت: فریت بیشتر به روش و فرایند حمل کالا از جمله بارگیری، انتقال و تخلیه محموله مربوط میشود. همچنین شامل مواردی مانند برنامهریزی لجستیکی، انتخاب مسیر و ردیابی کالا را هم میشود. علاوهبراین، فریت بهصورت مستقیم با جنبههای مالی حملونقل کالا از جمله محاسبه کرایه حمل و بیمه هم مرتبط است.
نکات مهم درباره فریت که باید بدانید
حال که متوجه شدید که Freight چیست، باید با نکات مهمی که در مورد آن وجود دارد اطلاع داشته باشید. در ادامه به چند نکته مهم پرداختهایم:
- یکی از مهمترین نکات در فریت بار، بستهبندی اصولی آن است. باید از کارتنهای محکم، نایلون حبابدار، فوم و تسمه استفاده شود تا در طول مسیر آسیبی به وسایل وارد نشود.
- پیش از ارسال بار، باید از ممنوعیتها و مقررات گمرکی کشور مقصد اطلاع داشته باشید.
- برای جلوگیری از خسارتهای احتمالی مانند آسیب یا گم شدن محموله، بهتر است بار خود را بیمه کنید. هزینه بیمه معمولا درصدی از ارزش محموله است.بسیاری از شرکتهای فریت بار امکان ردیابی آنلاین کالا را فراهم میکنند. این قابلیت به شما کمک میکند تا از وضعیت محموله خود در هر لحظه مطلع باشید.
- حتما از شرکتهای دارای مجوز رسمی و تجربه کافی در این زمینه استفاده کنید.
- هزینه فریت بر اساس وزن، حجم، نوع بستهبندی، مسیر ارسال و خدمات جانبی تعیین میشود.
- داشتن مدارک کامل و بهروز از اهمیت بالایی برخوردار است تا از مشکلات گمرکی و تاخیر در تحویل جلوگیری شود.
- زمان تحویل بار بستگی به مسیر، نوع حمل نظیر هوایی یا دریایی و فرایندهای گمرکی دارد.
جمعبندی
در این مقاله توضیح دادیم که Freight چیست؟ همانطور که میدانید در دنیای پیچیده تجارت و حملونقل جهانی، درک مفهوم Freight و مراحل آن نقش مهمی در موفقیت کسبوکارها و تحویل دقیق کالاها دارد. از انتخاب روش مناسب برای حمل بار تا آمادهسازی مدارک و طی مراحل گمرکی، همه این فرایندها نیازمند دقت، دانش و هماهنگی بالا هستند. آشنایی با انواع روشهای فریت به شما این امکان را میدهد تا تصمیمهای آگاهانهتری بگیرید و کالاهای خود را با اطمینان بیشتری ارسال کنید.
سوالات متداول
چه عواملی بر روی هزینه فریت بار تاثیر دارد؟
مسافت، زمانبندی، نوع وسیله حملونقل، وزن، اندازه، محل تحویل، زمان سال و قابلیت انبار بستگی دارد.
آیا فریت بار نسبت به پرداخت اضافه بار در فرودگاه بهصرفهتر است؟
بله؛ در بسیاری از موارد استفاده از فریت بار نسبت به پرداخت هزینه اضافهبار در فرودگاه مقرونبهصرفهتر است؛ بهویژه زمانی که وزن یا حجم بار زیاد باشد.
آیا میتوانم بار خود را در حین حملونقل پیگیری کنم؟
بله؛ امروزه شرکتهای فریتبار امکان ردیابی لحظهای کالا را فراهم کردهاند. این ویژگی به کسبوکارها کمک میکند تا برنامهریزی دقیقتری داشته و از تاخیرهای احتمالی جلوگیری کنند.
مدت زمان حملونقل بار به چه عواملی بستگی دارد؟
مدت زمان حمل بار به طول مسیر، نوع حمل بار و همچنین فرایندهای کمرگی بستگی دارد.