طبق آخرین آمار ارائه‌شده در سال 2025، آلمان با بیش از 84 میلیون نفر جمعیت به‌عنوان بزرگترین بازار صادراتی اتحادیه اروپا و سومین اقتصاد بزرگ جهان بعد از آمریکا و چین شناخته می‌شود. ارسال بار از آلمان برای کسب‌وکارهای ایرانی و مشتریان آن‌ها از جذابیت بالایی برخوردار است؛ زیرا بسیاری از موفق‌ترین شرکت‌های جهان در این کشور فعالیت می‌کنند و صنایع تولیدی پیشرفته‌ای دارد.

در این صفحه با ارسال بار از آلمان به ایران، روش‌ها، مراحل و مدارک مورد نیاز باری ارسال بار، فرودگاه‌ها و بنادر آلمان جهت ارسال بار، هزینه ارسال بار از آلمان و مدت زمان فرستادن بار از آلمان به ایران آشنا خواهید شد.

ارسال بار از آلمان به ایران

آلمان با داشتن تنوع بالای کالاها، کیفیت ممتاز، تضمین کیفیت و قیمت مناسب محصولات، رعایت قوانین و مقررات واردات به ایران و تنوع در روش‌های حمل‌ونقل، یکی از بهترین گزینه‌ها برای تجارت بین‌المللی با ایران محسوب می‌شود.

بیشتر محصولاتی که توسط بازرگانان از آلمان وارد ایران می‌شوند، شامل لوازم الکترونیکی، تجهیزات پزشکی، لوازم خانگی، محصولات باغبانی، گل‌های تزئینی، لوازم و غذای حیوانات خانگی، مواد غذایی، خودرو، قطعات خودرو، ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی و محصولات شیمیایی هستند.

ارسال بار از آلمان مزایای متعددی برای اقتصاد ایران به همراه دارد. مهم‌ترین مزایا عبارت‌اند از:  افزایش رقابت در بازار، برقراری روابط تجاری دوجانبه بین ایران و آلمان، دسترسی به بازارهای بزرگ‌تر و تنوع بیشتر محصولات. رعایت قوانین گمرکی و تجاری در فرآیند ارسال بار نیز موجب شده است که واردکنندگان با اطمینان بیشتری به تجارت با آلمان بپردازند.

ارسال بار از آلمان به ایران

روش های ارسال بار از آلمان به ایران

باتوجه‌به موقعیت جغرافیایی آلمان، برای ارسال باز از این کشور به ایران سه روش مختلف وجود دارد. هر یک از بازرگانان با درنظر گرفتن شرایط خود می‌توانند یکی از روش‌های زیر برای ارسال بار از آلمان انتخاب کنند:

ارسال بار با روش هوایی

یکی از روش‌های حمل بار از آلمان به ایران، روش حمل‌ بار هوایی است. این روش برای ارسال سریع کالاهای سبک و کم حجم بهترین گزینه محسوب می‌شود. اکثر خطوط هوایی آلمان به ایران پرواز دارند؛ اما خط هوایی لوفتانزا تنها خطی است که بارها را به‌طور مستقیم از فرانکفورت به ایران حمل می‌کند. پرواز مستقیم باعث می‌شود که زمان رسیدن بارها به مقصد کاهش یافته و احتمال آسیب‌دیدن و مفقود شدن آن‌ها کمتر شود.

یکی از نکات مهم در  فریت بار یا ارسال هوایی بار این است که شخصی باید به‌عنوان گیرنده بار در فرودگاه حضور داشته باشد که مشخصاتش ثبت شده باشد. این شخص فقط دو روز برای تحویل بار از فرودگاه فرصت دارد. در غیر این‌صورت به ازای هر روز دیرکرد باید هزینه پرداخت کند.

ارسال بار به روش دریایی

یکی دیگر از روش‌های ارسال بار که بهترین گزینه برای حمل کالاهای سنگین و حجیم محسوب می‌شود، روش حمل‌ و نقل دریایی است. این روش که به دو شکل LCL (خرده‌بار) و FCL ( حمل با یک کانتینر کامل) انجام می‌شود، مدت زمان حمل و دریافت بار را افزایش می‌دهد. همچنین ترخیص محموله در حمل دریایی دشوارتر است و باید برای انتقال بار از بنادرجنوبی شامل بندرعباس، بوشهر یا خرمشهر تا شهر محل سکونت خود نیز هزینه جداگانه پرداخت کنید. درست است که هزینه حمل دریایی بار نسبت به حمل هوایی و هوایی به‌مراتب ارزان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر است؛ اما این روش معایبی مانند زمان حمل زیاد و روند ترخیص دشوار دارد.

ارسال بار به روش زمینی

حمل‌ونقل زمینی که از نظر مدت زمان و هزینه نسبت به روش حمل دریایی گران‌تر و نسبت به روش حمل هوایی ارزان‌تر است، یکی دیگر از روش‌های ارسال بار از آلمان محسوب می‌شود. در این روش بارهای کم حجم به‌صورت خرده بار (LTL) و بارهای زیاد به شکل یک کامیون کامل (FTL) به ایران ارسال می‌شوند. ارسال بار با این روش از بیشتر شهرهای آلمان امکان‌پذیر است.‌

ارسال بار به روش زمینی

مراحل ارسال بار از آلمان

مراحل ارسال بار از آلمان باتوجه‌به نوع کالا و روشی که برای حمل‌ونقل آن انتخاب شده، متفاوت است؛ اما به‌طور کلی مراحل اصلی آن شامل موارد زیر است:

  1. اماده‌سازی مدارک و بسته‌بندی مرسوله: اولین مرحله از مراحل حمل بار از آلمان به ایران آماده‌سازی مدارک و بسته‌بندی مرسوله است. آماده بودن تمام مدارک مورد نیاز باعث تسهیل در امور گمرکی و حمل‌ونقل می‌شود. بسته‌بندی دقیق و استاندارد کالاهای ارسالی نیز نقش بسیار مهمی در حفظ ایمنی و سلامت آن‌ها دارد. بسته‌بندی باید به گونه‌ای باشد که از واردشدن آسیب و خراب‌شدن کالا حین حمل‌ونقل جلوگیری کند.
  2. انتخاب روش مناسب برای حمل‌ونقل: برای انتخاب مناسب‌ترین روش حمل‌ونقل از بین رو‌ش‌های هوایی، دریایی و زمینی باید به نوع، حجم و وزن بار توجه کنید. برای کالاهای ارزشمند و سبک حمل هوایی، برای بارهای متوسط حمل زمینی و برای بارهای حجیم و سنگین حمل دریایی بهترین گزینه محسوب می‌شود.
  3. ارسال بار به مقصد ایران و ترخیص آن در گمرک: در این مرحله بارها به شرکت حمل‌ونقل تحویل داده می‌شود تا برای ارسال به ایران آماده شود. در گمرک ایران بعد از بررسی مدارکی مانند فاکتور، بیمه‌نامه و بارنامه و پرداخت هزینه‌های مربوطه، بار ترخیص خواهد شد.
  4. تحویل بار به گیرنده: بعد از به پایان رسیدن مراحل حمل کالا و ترخیص آن در گمرک، نوبت به مرحله تحویل آن به گیرنده می‌رسد. در بسیاری از مواقع نیاز است که خود گیرنده برای تحویل گرفتن کالا به گمرک مراجعه کند.

برای تسهیل فرآیند ارسال بار از آلمان و کاهش ریسک‌های احتمالی بهتر است یکی از شرکت‌های معتبر حمل‌ونقل را انتخاب کنید.

مدارک مورد نیاز برای حمل بار از آلمان به ایران

برای ارسال بار از آلمان به مقصد ایران باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • فاکتور ارزش گذاری شده (commerical invoice): این فاکتور حاوی اطلاعاتی مانند نام فرستنده و گیرنده، آدرس فرستنده و گیرنده، توضیح کامل محتوا و ارزش بسته و نام شرکت حمل‌ونقل و نحوه ارسال بار است.
  • گواهی مبدا کالا (Certificate of Origin): این گواهی تاییدکننده محل تولید کالا و ثبت آن برای صادرات است.
  • بارنامه (Bill of Lading) یا مجوز حمل بار (Waybill):  در بارنامه یا مجوز حمل بار مشخصاتی مانند مبدا، مقصد، نوع و تعداد و وزن بارها ثبت می‌شود
  • گواهی بیمه (Insurance Certificate): گواهی بیمه برای بارهای بیمه شده صادر می‌شود و حاوی اطلاعات مربوط به بیمه بسته است‌.
  • گواهی وضعیت فعلی کالا (Certificate of Current Status): این گواهی تاییدکننده قرار داشتن کالا در شرایط مناسب حمل‌ونقل است و مشخصاتی شامل وزن، ابعاد و تعداد صحیح کالا را در بردارد.

به این نکته مهم توجه داشته باشید که این مدارک باتوجه‌به نوع بار و شرایط حمل‌ونقل ممکن است که متفاوت باشد؛ بنابراین برای دریافت اطلاعات دقیق درباره مدارک موردنیاز با شرکت حمل‌ونقل موردنظر تماس بگیرید.

مدارک مورد نیاز برای حمل بار از آلمان به ایران


بیشتر بخوانید: حمل و نقل ترکیبی چیست؟


فرودگاه ها و بنادر آلمان جهت ارسال بار

مهم‌ترین فرودگاه‌ها و بنادر آلمان که برای ارسال بار به ایران و سایر کشورهای جهان کاربرد دارند، عبارت‌اند از:

  • فرودگاه فرانکفورت (Frankfurt Airport)
  • فرودگاه دوسلدورف (Dusseldorf International Airport)
  • فرودگاه برلین براندنبورگ (Flughafen Berlin Brandenburg)
  • فرودگاه هامبورگ (Hamburg Airport)
  • فرودگاه مونیخ (Munich International Airport)
  • فرودگاه کلن بن (Cologne Bonn Airport)
  • بندر هامبورگ (Hamburg Port)
  • بندر برمن و برمرهاون (Bremen and Bremerhaven Port)
  • بندر ویلهلمشاون (Wilhelmshaven Port)
  • بندر دویسبورگ (Duisburg Port)
  • بندر روستوک (Rostock Port)
  • بندر لوبک (Lübek Port)

هزینه حمل بار از آلمان

هزینه ارسال بار از آلمان به ایران به عوامل گوناگونی وابسته است. از مهم‌ترین عوامل می‌توان به نوع کالا، وزن و ابعاد آن، روش انتخابی برای حمل‌ونقل و نوع خدمات حمل اشاره کرد. در این میان حمل هوایی گران‌تر از سایر روش‌هاست؛ اما سریع‌تر انجام می‌شود. حمل دریایی از نظر هزینه اقتصادی‌تر است؛ ولی به زمان بیشتری نیاز دارد. حمل زمینی نیز از نظر زمان و هزینه بین حمل هوایی و دریایی قرار می‌گیرد. علاوه بر این موارد هزینه‌های جانبی  مانند هزینه بسته‌بندی، بیمه، گمرک، انبارداری و خدمات پس از فروش نیز می‌توانند هزینه نهایی حمل بار از آلمان به ایران را افزایش دهند. توجه داشته باشید که برای حمل بار از آلمان به ایران بسته به نوع کالا و مقدار آن باید مالیات نیز پرداخت شود.

مدت زمان فرستادن بار از آلمان به ایران

مدت زمان ارسال بار از آلمان باتوجه‌به روشی که برای حمل‌ونقل انتخاب می‌شود، متفاوت است. ‌اگر بارها از طریق هواپیما به ایران ارسال شوند، بعد از حدود 5 الی 7 روز به مقصد موردنظر می‌رسند؛ البته حدود 2 الی 3 روز نیز صرف صدور قبض انبار در فرودگاه امام خمینی خواهد شد. مدت زمان لازم برای ارسال بارها از طریق حمل دریایی از بندرهای آلمان به بندرهای ایران و مراحل تخلیه حدود 30 الی 35 روز است. مدت زمان حمل زمینی از شهرهای آلمان به گمرک‌های ایران برای بارهای FTL (یک کامیون کامل) حدود 5 تا 20 روز و برای بارهای LTL (خرده‌بار) حدود 18 تا 23 روز است.

مدت زمان فرستادن بار از آلمان به ایران

ارسال بار از آلمان با خدمات رابین مارین

شرکت رابین مارین یکی از معتبرترین شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی است که با ارائه خدمات گسترده گزینه‌ای مناسب برای ارسال بار از آلمان به ایران به صورت کانتینری به‌شمار می‌رود. خدمات رابین مارین به‌طور ویژه برای ارسال بارهای تجاری و شخصی طراحی شده است. شرکت با شبکه نمایندگی در بنادر جنوبی کشور خدمات متنوعی شامل حمل دریایی، هوایی، زمینی، ترانزیت و هماهنگی گمرک را به مشتریان خود ارائه می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان متخصص و حرفه‌ای شرکت تماس بگیرید.

سوالات متداول:

1- بهترین روش ارسال بار از آلمان به ایران کدام است؟

بهترین روش ارسال بار از آلمان به ایران باتوجه‌به نوع بار و زمان مورد نظر متفاوت است؛ اما حمل هوایی سریع‌ترین و حمل دریایی ارزان‌ترین روش است.

2- برای ارسال باید مالیات پرداخت شود؟

بله، برای ارسال بار از آلمان ممکن است بسته به نوع کالا و ارزش آن، مالیات و عوارض گمرکی پرداخت شود.

3- برای ارسال بار از آلمان به ایران محدودیت وزنی وجود دارد؟

بله، برای حمل بار از آلمان به ایران، محدودیت‌های وزنی وجود دارد که باتوجه‌به روش حمل و نوع بار متفاوت است.